3 NOVEMBER 2014

Maandag 3 november 2014

Circa 120 belangstellenden vulden maandag 3 november de Ravelzaal in het Theaterhotel voor de vijfde editie dit jaar van Zakelijk Almelo. Onder hen waren waarnemend burgemeester Urlings (foto hieronder) en de wethouders Bruggink en Van Marle.

Eerste gast was Alfons Nales, net als zijn kompaan Dinand Dubbink directeur-eigenaar van Technology Unlimited. In 2004 hebben ze het bedrijf overgenomen. Laatstgenoemde is ‘het technische brein’, hijzelf – afkomstig uit de bakkerijwereld – is meer een procesman. ‘Wij zijn een chirurg van installaties, want op het eind van de rit moet alles wel kloppen.’ Zo’n 60% van de klanten bestaat momenteel nog uit industrieel bakkerijen. Veel bekendheid komt via mond-tot-mondreclame. Internationaal: ook in Turkije, Dubai en Canada heeft Technology Unlimited afnemers.

Voor het succes van de onderneming – een jaarlijkse winstgroei heeft hij een simpele verklaring: ‘Gewoon je best doen.’ Dat doen Alfons Nales en Dinand Dubbink nu met veertig medewerkers. Op termijn zullen dat er 70 zijn.

Na Alfons Nales en columnist Wim van der Elst kwam Robert Cobben (foto hieronder) aan het woord. De geboorte van de Vencer Sarthe is een jongensdroom die uitkomt. Voor wie een mooie en snelle auto zoekt, lijkt er keuze te over. De realiteit is anders, vindt Robert Cobben. ‘Geen enkele auto voldeed. Wat deze toevoegt, zijn het design, het neo-retro en de  techniek. Wat niet per se nodig is, zoals ESP, wil ik niet in de auto.’ Het moest een auto voor de liefhebber zijn, handgemaakt en exclusief – Vencer maakt nooit twee keer dezelfde auto. ‘Vanuit die droom is dit bedrijf ontstaan.’

Het eerste model werd gepresenteerd in Monaco en onthuld door prins Albert. Dit jaar is de productie gestart. Voorlopig zal er eens per maand een Vencer van de band komen. Eind 2014 gaat de eerste auto naar zijn nieuwe eigenaar in Shanghai. China is voor Robert Cobben een belangrijke markt. Het prijskaartje begint met de prijs van de sportauto zelf: 270.000 euro. Circa 65% van de onderdelen betrekt het bedrijf uit Twente.

Columnist was Wim van der Elst, directeur Elicit B.V. Thema: de rol en betekenis van massamedia. Zijn column kunt u elders op deze website lezen.

Foto’s met dank aan Marinus Blaak. Voor een impressie van deze bijeenkomst van Zakelijk Almelo kunt u ook terecht op diens site en op die van fotograaf Coen Mulder.