12 JUNI 2006

Op 12 juni vond de derde bijeenkomst dit jaar van Zakelijk Almelo plaats. Te gast waren Karl van der Wel en Wim Samsen .

Circa 80 mensen trotseerden de hoge temperatuur en kwamen naar de businessclub van het Polman Stadion. Het was met recht ‘een warm welkom’. (foto 1). Jan Medendorp voelde beide gasten stevig maar voorkomend aan de tand.

Karl van der Wel (algemeen directeur van Van der Noordt Payrolling) liet zich ondanks aandringen van de interviewer liever niet uit over het verleden – inzonderheid zijn korte dienstverband bij en nadien breuk met Wim van der Noordt. Hij bediende zich vaak van keurig geformuleerde volzinnen en fraaie uitdrukkingen als ‘het mitigeren van arbeidsvoorwaarden’.

Wim Samsen was tot voor kort directeur van Eastborn Marine in Vroomshoop en per 1 juli aanstaande bestuurslid commerciële zaken bij Heracles Almelo. Daarnaast heeft hij een aantal in aard zeer uiteenlopende zakelijke nevenactiviteiten. Het was vooral in de hoedanigheid van bestuurslid dat hij door Jan Medendorp werd ondervraagd. In afwijking van de eerste gast liet Wim Samsen zich liever níet uit over de toekomst, hoe nabij ook. Van clubliefde voor Heracles Almelo was naar zijn zeggen (nog) geen sprake. De begroting moet in elk geval met een miljoen omhoog naar 7,5 miljoen euro – meer sponsorgeld dus, voor meer en beter voorzieningen en uiteraard spelers. Hij zal er ook zijn eigen netwerk voor gebruiken. Bovendien neemt hij eerdaags een kijkje in de keuken bij Heerenveen en Willem II.

 

Columnist Wim van der Elst (directeur WordPower B.V.) resumeerde op onderhoudende wijze de bijdrage van een aantal columnisten die hem op deze plek waren voorgegaan. En wat bleek? Niet alleen is sprake van een rode draad – visie, intuïtie, lef en ondernemersschap – maar ook blijkt een aantal hunner ideeën en voorstellen in het Masterplan en de centrumplannen gerealiseerd te gaan worden.

De foto’s werden wederom ter beschikking gesteld door De Geleraaf.

www.geleraaf.nl

Men zat er warmpjes bij

Karl van der Wel

Wim Samsen liet naast Jan Medendorp weinig over de toekomst los

Wim Samsen

Columnist Wim van der Elst