6 FEBRUARI 2006

Bijna 120 geïnteresseerde bezoekers kwamen 6 februari naar de eerste bijeenkomst in 2006 van Zakelijk Almelo. Deze vond zoals gebruikelijk plaats in de businessruimte van het Polman Stadion. Zij keken en luisterden aandachtig naar de presentaties en vraaggesprekken met Guido Eggermont (commercieel directeur PANalytical) en Jelle Fedder (directeur AquaLife Nederland).

 

PANalytical speelt een leidende rol als producent en leverancier van analyse- en meetapparatuur en software voor röntgendiffractie (XRD) en -spectometrie (XRF). Boeiende maar complexe materie, zodat dat de commercieel directeur (foto 1 en 2) begon met een verhelderende presentatie.

PANalytical – ooit een Philips-dochter, nu onderdeel van Spectris – is op haar werkterreinen een van de grootste spelers in de wereld. Guido Eggermont wilde niet verhelen dat de 750 medewerkers trots zijn op hun onderneming.

Tweede gast was Jelle Fedder (foto 3), de 28-jarige directeur van Aqua Life Nederland. Het bedrijf, opgericht samen met Hein Voskamp, heeft een nieuw type waterwoning ontwikkeld. Begin 2006 gaat een prototype nabij de haven in de binnenstad te water.

De gemeente Almelo biedt stadsgenoot Aqualife Nederland bovendien de mogelijkheid om in de toekomstige wijk Leemslagen te experimenteren met de nieuwe vinding. Een glaasje water ging er bij de jonge ondernemer wel in.

 

Anton Sjoers, een der aanwezige wethouders (in zijn portefeuille onder meer stadsontwikkeling en stedelijke vernieuwing) gaf desgevraagd nadere tekst en uitleg bij de plannen van de lokale overheid inzake de Leemslagen.

 

Tussen beide vraaggesprekken was er de gebruikelijke column. Naast de twee vaste columnisten – mr W.P. van der Elst en mr. G.G. Vermeulen – wordt periodiek een gastcolumnist uitgenodigd.

De organisatie verheugde zich dit keer in de aanwezigheid en inbreng van Menno Knip, de eerste burger van de heerlijkheid Almelo. Geen woord over goed- of kwaadwillende supporters, mystieke zaken of gekozen burgemeesters, dit keer. Zijn bijdrage vindt u op deze site onder Columns

 

Het officiële gedeelte van de bijeenkomst kon rond 19:15 uur worden afgesloten. Voor velen aanleiding om met een opnieuw gevuld glas bij te praten – zoals Guido Eggermont en wethouder Reinier van Broekhoven in een geanimeerd gesprek – en ideeën uit te wisselen of nieuwe contacten te leggen.

De foto’s op deze pagina werden opnieuw en geheel belangeloos ter beschikking gesteld door De GeleRaaf.

www.geleraaf.nl

Wethouder Anton Sjoers

Columnist en burgemeester Menno Knip