2 APRIL 2007

Zakelijk Almelo mocht op 2 april – een verrukkelijke lentedag – ruim 90 belangstellenden en twee hoofdgasten verwelkomen.
Als eerste werd Dick Egas aan de tand gevoeld. Dick Egas is projectdirecteur van Van Hattum & Blankevoort, dat in opdracht van ProRail het 1059 meter lange verdiepte spoor aanlegt. De eerste treinen zullen eind 2008 met maximaal 80 km/uur over het verdiepte spoor rijden.
Wordt de opleverdatum overschreden, dan kan diep in de buidel worden getast: een eenmalige boete van 250.000 euro en 1000 euro voor elke dag dat het verdiepte spoor te laat wordt opgeleverd.

 

En de vertraging? Reizigers richting Hengelo moeten nog zeker tot half april gebruik maken van busvervoer, is zijn verwachting. Het internationale treinverkeer en het goederenvervoer worden begin april hervat. De fout zit volgens de projectdirecteur in het ontwerp van het ingenieursbureau. Het ontwerp ligt weer op de tekentafel. Wel heel vervelend – ‘Dit was een van de minst fijne weken van mijn leven’ – maar veiligheid gaat boven alles.

 

Wie deelt in slapend Nederland momenteel de lakens uit? Mogelijk de tweede gast deze namiddag: Jan Rollerman, directeur Kuperus. Geen beddenfabriek, maar ‘producent van slaapsystemen’. Evenmin een koninklijk bedrijf, zoals aangekondigd, maar wel hofleverancier.
Voor wie er niet was: gespreksleider Gerard Smink ging letterlijk naar bed met Jan Rollerman. Het interview vond plaats in Trondheim en Göteborg, deel van het Swensen-slaapsysteem. Swensen is het antwoord van industrieel ontwerper Jan Rollerman op Hästens.

 

Aan de Slachthuiskade maakt men het bed met de hand, geheel naar de wensen van de klant. Nee, wat Jan Rollerman betreft kunt u vanavond rustig gaan slapen.
En als u voor een uitstekend tweepersoonsbed tussen de 2500 en 26.000 euro te besteden hebt, slaagt u bij Kuperus beslist. Ook voor een bed met massagefunctie: shaken, not stirred…

 

Columnist van dienst was mr Ger Vermeulen, na 31 jaar advocatuur sinds 10 maanden rechter te Almelo. In een aantal observaties en persoonlijke ontboezemingen vertelde hij over het métier van rechter.

 

Foto’s: De GeleRaaf
www.geleraaf.nl