4 JUNI 2007

De businessruimte van het Polman Stadion ondergaat een uitbreiding.
Voor de bijeenkomst van 4 juni waren organisatie, gasten en bezoekers dan ook gedwongen uit te wijken naar een andere locatie.
Geen probleem: ‘er gingen ruim 90 makke schapen in het hok dat Stadscafé Waagplein 1 heet’.

Opvallend dit keer was het relatief grote aantal vrouwen onder de aanwezigen.

Opnieuw werden twee ondernemende Almelose bestuurders door journalist Gerard Smink aan de tand gevoeld. Mark Ent (directeur Spit Elektromechanica) en Arie van Alphen (voorzitter raad van bestuur Twenteborg Ziekenhuis) bleken beiden makkelijke praters.

Columnist was Ivonne Seuters (brandweercommandant Almelo).

Bekend over de hele wereld, onbekend in Almelo – dat lijkt te gelden voor Spit Elektromechanica. Het bedrijf staat internationaal bekend om zijn betrouwbaarheid en deskundigheid. ‘Wij verkopen onszelf als beschikbaarheidsleverancier’, aldus Mark Ent.

 

Technische problemen worden net even anders benaderd. Daardoor ontstaan innovatieve oplossingen en opmerkelijke, specifieke vindingen. Het bedrijf heeft een omzet van een kleine 8 miljoen euro en telt 55 medewerkers. ‘Het is steeds moeilijker om goede techneuten te krijgen’, aldus de ondernemer en tevens bestuurslid van MKB Almelo.

 

Het ziekenhuis als maatschappelijke onderneming? Wat Arie van Alphen betreft wordt de markt vrijgegeven en wordt voor elk product betaald. De realiteit is nu nog anders. Bovendien is een ziekenhuis nog ’te veel gebonden aan wet- en regelgeving’.

 

Twenteborg Ziekenhuis in Almelo staat regionaal en nationaal in elk geval goed aangeschreven. Dat is onder meer op grond van een aantal specialismen (zoals de behandeling van diabetes) en minimaal-invasieve chirurgie ofwel ‘sleutelgatchirurgie’. Hierbij wordt geen grote snee in het lichaam gemaakt, maar opereert men via drie of vier kleine gaatjes. ‘Wij zijn het eerste ondernemende ziekenhuis in Nederland’.

 

Wethouder Reinier van Broekhoven – een der vaste bezoekers – werd door Gerard Smink ook dit keer om aanvullend commentaar gevraagd. Het ging bijvoorbeeld om handelsmissies naar zich ontwikkelende landen.

 

Een column uitspreken ten overstaan van ruim 90 belangstellende toehoorders? Ivonne Seuters heeft voor hetere vuren gestaan. Zij ging in haar bijdrage in op ‘aandachtswijken’, risicobeheer, fysieke veiligheid en het belang van individuele verantwoordelijheid. ‘Ik stel voor uw eigen werk- en privéomgeving als aandachts-veiligheidsgebied te verklaren, zodat we zonder de fikse subsidie van Vogelaar in Almelo met zijn allen een veiliger klimaat creëren.’
Voor de volledige tekst van de column verwijzen wij u naar het desbetreffende onderdeel van deze site.

 

Uiteraard werd ook dit keer uitgebreid nagepraat over activiteiten van en ontwikkelingen in het Almelose bedrijfsleven. Op de foto zijn Gerrit Slaghuis, Huub Rakhorst en Bas Keijzer druk in gesprek. Daarmee onderstreept Zakelijk Almelo opnieuw haar functie van podium voor informatievoorziening en het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

 

De foto’s zijn welwillend ter beschikking gesteld door De GeleRaaf.

 

www.geleraaf.nl